Sağlam göz rengi iris çapı dahil olmak üzere ortaya çıkan göz parametreleri üzerinden ideal büyüklükte hammadde seçimi ile işe başlanır. İris hasarlı gözün yüzeyindeki düzlük, diklik veya çöküklük oranına göre lens merkezi kalınlığı hesap edilir. Prosthetic (prostetik) lens uygulamasında hasarlı irisin bulunduğu kornea yüzeyi düzensiz bir yapıda olabildiği için lensin merkezde doğru açıda durmasını sağlamak prostetik lens uygulamasında büyük önem taşımaktadır. Çünkü iris kusurlu bir göz hastasının lens kullanımındaki konforu için doğru açı ve yapıda lens hammaddesi kullanmak esastır.
Mükemmeli yakalamak için çalışıyoruz!
İki göz arasındaki farkı ortadan kaldırabilmek için aldığımız ilk kriter iris çapının ne kadar olması gerektiğidir. Bu sebeple ilk yapılan iş iki gözün fiziksel olarak büyüklüklerini eşitlemek olur. İris çaplarının hesaplanma aşamasından sonra doğru renkleri kullanarak kontakt lens malzemesini sağlam göz oranında boya işlemine tabi tutarak 24 saat sterilizasyon süresi sonunda prostetik lens hazır duruma gelmektedir.
Bazı durumlarda sağlam göz üzerinden belirlediğimiz kontakt lens ton’u özellikle yeşil ve açık yeşil göz rengi bulunan kişilerde bir yada iki sefer tekrar tekrar lens üretmek durumunda kalabiliyoruz. Bir ton açık veya bir ton koyu beklentileri nedeniyle. Fakat yapılan prostetik lens genelde uyum sağlayarak müşteriye memnun edebilmektedir. Kişiye özel tasarım lens çözümlerimizde; Kaliteli hammadde kullanarak, yıllık kullanım süresince gün boyu konfor sağlayarak oşulsuz müşteri memnuniyeti sağlıyoruz.
Nasıl Sipariş Verebilirim?
Prosthetic lens sipariş verebilmeniz için ilk önce sağlam gözünüzün keratometrik değerlerini (K1 ve K2), iris çapını bize bildirmeniz gerekmektedir. Göz keratometrik değerlerinizi uzman bir göz hekimine başvurarak elde edebilirsiniz. Bu bilgi sizin için doğru büyüklükte iris lens yapabilmemizin ilk kuralıdır. Bu bilgiye ek olarak ölçülebiliyor ise kusurlu gözün K1 ve K2 değerleride bize yardımcı olabilir. Genellikle kusurlu göz doğru keratometre değerleri vermez ve ölçülmesi zor olabilir.. Eğer get custom lens adresi sizin için uzak ve bizi ziyaret etmeye uygun şartlarda bulunmuyor iseniz alın bölgesinden gün ışığında çekilmiş yüksek çözünürlükte bir fotografı e-posta adresimize info@getcustomlens.com gönderebilirsiniz.
Whatsapp Hattı Alın Bölgesinden Yakın Plan Gün Işığında Çekilmiş Fotografınızı 7/24 (0541) 466 5339 – (0541) 466 5338 whatsapp Numaramızdan Gönderebilirsiniz. whatsapp aracılığıyla gönderdiğiniz resimler neticesinde size en kısa sürede cevap vererek, iris kusurlu gözünüz için yapılacak çalışmayla ilgili bilgi aktaracağız.
Prostetik Lens Çalışmalarımız
Prostetik lens ne zaman elime ulaşır?
Yukarıda bir önceki soruda bulunan değerleri bize ulaştırdıktan maksimum 10 iş günü içerisinde custom prostetik lens adresinize gönderilir veya merkezimizden teslim alabilirsiniz. Türkiye içi custom lens taleplerinde en geç bir yada iki iş günü içerisinde kargo ile teslimat yapmaktayız. Bazı hasarlı gözler özellikle renk uyumu çalışması ve diğer prosesler bakımından teslim süresini uzatabilmesi nedeni ile üretim 20 iş gününü bulabilmektedir. Bekleme süresinin kesin tarihi custom lens sipariş alındığı tarihte müşteriye bildirilerek yanlış anlaşılmalar ortadan kaldırılmaktadır.
Kullanıcı Memnuniyeti İlkesi
Prostetik lens tasarım yeteneğimizi teknik kapasite ileşkesinde müşteri memnuniyeti ilkesi ile birleştirdik. Ortaya çıkan bir yıl kullanım garantisini (yırtılma harici) sizlere sunmaktayız. Ayrıca sizin için özel olarak tasarladığımız prostetik lensi beğenmemeniz durumunda 30 günü geçmeden bize bildirmeniz halinde ücretinizin tamamını geri iade etmekteyiz.
Kredi Kartı ve EFT Ödeme Bilgileri
Ödemelerinizi banka transferi (EFT) yolu ile bize iletebilirsiniz. Dilerseniz custom lens ödemelerinizi ve fiyatlar içim 0212 570 80 13 ve 0212 570 80 14 numaralı müşteri hizmetlerine telefonda kredi kart bilgilerinizi ileterek mail-order yolu ile tamamlayabilirsiniz.
Yapı Kredi Şube Kodu:0407 Hesap No:67983533 Hesap:Lensdünyası Ltd.Şti
Prostetik Lens Nedir?
Göz yaralanmaları, göz trawmaları, göz enfeksiyonu, göz tansiyonu gibi hastalıklar nedeniyle doğal yapısı bozulan gözleri yeniden eski görünümüne kavuşturan özel üretilip tasarlanan boyama lenslere prostetik lensler denir.
Kornea opasite, travmatik skar, büllöz keratopati, bant keratopati, konjenital anomali vakalarında Kozmetik ve tedavi amaçlı kullanılır. Lenslerin montaj ve uygulamasında ilk önce sağlam gözün iri çapı, pupila büyüklüğü ve temel eğrilik derecesi (keratometre) ölçülür. Bu sayede üretilecek lens büyüklüğü tespit edilir. Kornea ile doğru açıda üretilen lens konfor sağlayarak hastaya sorunsız bir lens kullanım deneyimini sunar.
İrisi ideal büyüklükte boyamak doğru tonu tutturmak ustalık ister. Genellikle yanlış pupila çapı, iris çapı hesap edilmeyen lensler gözde desantralize olarak göz kapağı tarafından yukarı doğru çekilip rahasızlığa neden olmaktadır. İyi bir görünüme sahip olup estetik kaygılara son vermek için her iki göz rengi lens takıldıktan sonra eşit ve aynı büyüklükte olmalıdır.
Hastanın alın bölgesinde çekilen göz fotoğrafı üzerinden bilgisayar simülasyonu kullanılarak renk ve iris çapı büyüklüğü belirlenebilmektedir. Ancak travmanın şiddetli olduğu göz küresinin çökük veya çok dik olması durumlarında lensin göze tutunması için hangi özelliklerde lens tasarlanılacağına deneme seti yardımıyla karar verilir.